Strona 1 z 1

4 proste triki na polepszenie smaku domowej marihuany

: 23 sie 2017, 10:45
autor: Maniek88
4 proste triki na polepszenie smaku domowej marihuany

Obrazek

Szukasz sposobu na sprawienie, aby marihuana smakowała lepiej? Zioło może być trudne w uprawie i możesz potrzebować czasu oraz praktyki do opanowania sztuki uprawy go. Istnieje jednak kilka prostych sposobów na automatyczną poprawę jakości, smaku i aromatycznych kwiatów. Poniżej cztery proste wskazówki, aby twoja marihuana była bardziej aromatyczna:

1. Organiczna gleba.

Wielu rolników przysięga, że cannabis uprawiane outdoor ma najlepszy smak i zapach. Jednak w przypadku producentów domowych, którzy nie mają dostępu do drogich dodatków i zaawansowanych systemów hydroponicznych, jest to prawdą... Gleba może dostarczać roślinom wiele składników odżywczych, które po prostu nie mogą być dostarczone przez ludzi.

Azot, wapń, magnez, fosfor, potas są powszechnymi dodatkami do odżywek roślinnych oraz różnych mediów uprawy. Jednak rośliny wymagają także innych składników odżywczych, takich jak bor, lit, żelazo oraz cynk.

Rośliny wchłaniają te składniki odżywcze przy pomocy korzystnych mikrobów glebowych. Pojedyncza łyżeczka gleby może zawierać do jednego miliarda bakterii oraz grzybów.

Niestety, ludzie nie mają wystarczającej wiedzy dotyczącej związku między glebą, drobnoustrojami i roślinami. Wiadomo jednak, że drobnoustroje te działają dobrze z roślinami, uwalniając składniki odżywcze, działając podobnie jak zewnętrzny system trawienny.

Umieszczenie roślin w glebie, zwłaszcza w glebie ekologicznej, sprawia, że z pewnością osiągną one sukces w przyszłości. Daje im to również bardzo zróżnicowane źródło żywności, które zapewni im paliwo potrzebne do produkcji pysznych i pachnących pąków.

2. Czarna melasa.

Wiele z najlepszych narzędzi ogrodniczych podchodzi bezpośrednio z kuchni. Czarna melasa to naprawdę potężna rzecz. Wielu rolników traktuje rośliny rozcieńczonym roztworem melasy czarnej w celu polepszenia smaku marihuany.

Mimo, że melasa zawiera składniki odżywcze takie jak wapń, magnez i selen, dodatek ten jest głównie stosowany jako odżywka węglowodanowa w celu żywienia korzystnych mikrobów glebowych.

Mikroby bakteryjne działają symbiotycznie z korzeniami roślin, które wydalają cukry, które przyciągają specyficzne drobnoustroje zbierające składniki odżywcze z gleby. Kiedy stosowana jest ostrożnie, melasa karmi bakterie glebowe, dając roślinie dostęp do szerokiego wachlarza korzystnych składników odżywczych.

Nie potrzeba wiele, aby odnieść sukces w odniesieniu do melasy. Nie może być ona jednak stosowana w systemach hydroponicznych.

3. Dodatek śladowych minerałów.

Mimo, że większość gleb uprawnych jest bogata w składniki odżywcze, nadal mogą one być pozbawione niektórych pierwiastków śladowych, które znajdują się w starych, nietkniętych i żyznych glebach. Na szczęście, niektóre z tych minerałów można zapewnić kupując odpowiednią odżywkę. Jednym z najbardziej popularnych produktów jest proszek AZOMITE® .

AZOMITE® posiada ponad 70 pierwiastków, w tym wiele z tych, które uważane są za bardzo istotne. Dodanie tych minerałów do gleby sprawi, że roślina nie tylko produkować będzie duże kwiaty, ale także zapewni nam wyjątkowy smak naszej uprawy.

4. Właściwe utwardzanie.

Podobnie jak wiekowe wino i whisky, odpowiednia konserwacja może odgrywać kluczową rolę. Niektóre odmiany mogą mieć dłuższy czas kwitnienia niż pozostałe, więc ważne jest, aby nabyć odpowiednią wiedzę przed zbiorami.

Ogólnie rzecz biorąc, zebrane pąki powinny być powoli suszone w pomieszczeniu o wilgotności około 50 procent. Temperatura w takich pomieszczeniach jest typowo utrzymywana pomiędzy 20-21°C.

Po wysuszeniu, należy umieścić pąki w szklanych słoikach o 65 procentowej wilgotności. Najlepiej jeśli postawisz te słoiki w chłodnym i ciemnym miejscu na co najmniej dwa tygodnie. W tym czasie warto również sprawdzać rośliny, upewniając się, że nadmiar wilgoci jest „wypychany” z pojemników.

W razie potrzeby, możesz śmiało otworzyć słoik, eliminując tym samym nadmiar wilgoci. Po odpowiednim utwardzeniu, marihuana może pozostać w słoiku nawet przez kilka miesięcy.