Na początek trzeba odzyskać THC z tego czym się akurat dysponuje, mogą być liście, no ale szczyty byłyby najlepsze.
Kluczem do sukcesu towarzyskiego jest odpowiednie dobranie składników i ilości ziela na ciasto. To w celu aby nie zakończyć szybko imprezy w gronie kompletnie zwalonych imbecyli, lecz radośnie plasać do rana z uśmiechem na ustach i epatować różne laski w tańcu.
Tak wiec bierzemy ok 15-18 gram ziela na każde 250 gram masła, jeżeli przepis wymaga 125 gram masła to bierzemy 8-9 gram ziela (kopiącego ziela a nie sianka)
Najlepsze maslo do uzycia to takie maslo, ktore zawiera jak najwiecej tluszczu, bo THC rozpuszcza sie w tluszczu wlasnie. Ci, ktorzy gotuja ziele w mleku musza sie liczyc z tym ze nie wydobeda calego THC ze swoich uciulanych szczytow.
Ja akurat uzylem takie maslo, 82 % tluszczu, 250 gram, troche masla zostalo:
Wzialem do tego ok 18 gram suchych szczytow z zeszlorocznego outdoora:
....i zmielilem szczyty na proszek w elektrycznym mlynku do kawy, proszku wyglada niewiele, ale to bardzo dobre palonko, sporo z tych szczytow to byly llekko niedojrzale suddenly shroom od Hota:
Nastepnie do malego garnuszka wlalem wode na wysokosc ok 2-3 cm, i wrzucilem do wody maslo i podgrzewajac, pozwolilem sie maslu roztopic. Woda jest tu bardzo wazna, nie pozwoli sie zielu przypalic, a potem zostanie oddzielona od masla:
Kiedy maslo jest cale rozpuszczone, wrzucamy sproszkowane ziele, i lekko mieszajac czasami, gotulemy wszystko na minimalnym ogniu przez okolo 3 godziny Tak po prosu powolutku pyrkoczemy.
Po ok. 3 godzinach garnuszek bedzie wygladac tak, maslo sie sklaruje, ziele sczernieje, i wszystko co wartosciowe przejdzie do masla.
Wtedy przygotujemy maly plastikowy polemnik, i tkanine do odcedzania, najlepiej sie sprawdza pielucha tetrowa z GS'u. Odcedzamy resztki ziolowe, przelewamy plyn do pojemnika
Tuz po przelaniu i odcedzeniu pojemnik bedzie wygladal tak, zauwazcie ze maslo juz oddziela sie od wody. Wkladamy pojemnik na noc do lodowki.
Rano, maslo sie zestali i zalkowicie oddzieli od wody...
...wystarczy usunac wode i pozostajemy z fantastycznym blokiem masla. Mozna go przechowywac dlugo w lodowce, robic wypieki, posmarowac kromke chleba, albo uzmazyc jajecznice.
Ale uwaga - z maslem trzeba uwazac. Po zjedzeniu masla, przez zoladek do organizmu wydziela sie prawie 100% THC, podczas gdy palimy, z pluc do mozgu trafia zaledwie 20-30% THC z palonego szczyta. Przedawkowanie masla marihuanowego nie jest przyjemne, jak zapewne wiecie.
Natomiast wlasciwie dobrana dawka jest znakomitym podkrecaczem imprezy!
Masło z THC
Re: Masło z THC
Czy ktoś z zacnych Forumowiczów zrobił masło według tego przepisu? Trochę długo trwa to gotowanie, ale warto czas poświęcić, jeśli dałoby to realne efekty.
Re: Masło z THC
Faktycznie ciekawy przepis, trzeba będzie dziewczynę zagonić do gotowania.
Re: Masło z THC
Polecam kilka razy przegotować zielsko. Zalewamy wrzątkiem, gotujemy parę minut, odlewamy i tak ze trzy razy. Eliminujemy dzięki temu zielony smak. Uwaga, magiczny tłuszcz potrafi bardzo mocno kopnąć w beret. Jeszcze raz doradzam powolne dawkowanie.