Tych i innych potraw można spróbować - legalnie! - w restauracji w Denver w stanie Colorado.
Ganja Gourmet mieści się w nowoczesnym budynku, pomiędzy sklepami z antykami i barami z fajkami wodnymi. Z formalnego punktu widzenia nie jest restauracją, lecz medycznym punktem dystrybucji marihuany. Jednym z wielu, jakie w tym roku otwarto w stanie Colorado.
Dziś pierwszym zadaniem szefowej kuchni w Ganja Gourmet było przygotowanie mięsnej lasagne. Drugim - przekonanie klientów, żeby ją zamówili. "Odlotowe menu" - napisała na tablicy Jenny Fowler. "Przystawka - grzanki z pastą z gandzi. Danie główne - lasagne LaGandzia. Deser - do wyboru z karty Ganja Gourmet. Wszystko za jedyne 30 dolarów".
W lipcu ubiegłego roku, dziewięć lat po przegłosowaniu poprawki do konstytucji, która zalegalizowała użycie marihuany w celach medycznych, władze stanowe zdecydowały o zniesieniu limitu umożliwiającego jednemu dostawcy zaopatrywanie co najwyżej pięciu odbiorców jednocześnie. Spowodowało to lawinowy wzrost liczby zarejestrowanych pacjentów i punktów dystrybucji.
Do zarejestrowanych wcześniej 15 800 osób dołączyło drugie 15 tysięcy. Nie jest znana oficjalna liczba nowych punktów, w których można kupić marihuanę. Musi być ich jednak sporo, skoro wychodzący w Denver lokalny dziennik "Westword" do ich recenzowania wynajął aż dwóch krytyków.
Taki punkt postanowił założyć również Steve Horwitz, właściciel Ganja Gourmet. Miał pomysł, jak się wyróżnić - postawił na smak. - Wiedziałem już, że lubię jeść trawkę - mówi 51-letni mężczyzna, który marihuanę zaczął "przyjmować" jako nastolatek, żeby poradzić sobie z ADHD. Szybko przygotował menu, które poza dostępnymi w innych punktach dystrybucji ciastkami brownie zawierało kilka smakowitych propozycji. Przyjął do pracy dwóch kucharzy, którzy mieli za zadanie przygotować wymyślone przez niego dania. Swoich pracowników ubrał w koszulki z napisem: "Nasze jedzenie jest tak dobre, że musisz mieć na nie pozwolenie". Tak powstało Ganja Gourmet - miejsce, w którym można zjeść warzywa w balsamicznym sosie vinaigrette, pizzę z sosem śmietanowym, humus, babeczki cytrynowo - bezowe, serniki i niskotłuszczowe muffiny. A wszystko z domieszką marihuany.
Jak mówi Georgina Livermore z American Alliance for Medical Cannabis, stowarzyszenia promującego wykorzystanie konopi indyjskich do celów leczniczych, przyjmując marihuanę w pokarmie, trudniej jest uzyskać właściwą dawkę. Dłużej też trzeba czekać na efekt. To dlatego Horwitz nie pozwala swoim klientom zamówić więcej niż jednej potrawy w ciągu 45 minut.
gdzie można zjeść ganję w restauracji?? w Colorado!
Potrawy z wykorzystaniem konopi.
-
- sieje pestki
- Posty: 19
- Rejestracja: 06 sty 2012, 20:12
Przejdź do
- Forum GrowEnter.com - Forum Dyskusyjne o Marihuanie
- ↳ Regulamin Forum
- ↳ Wiki Growera
- ↳ FAQ
- ↳ Uwagi
- ↳ Cannabis News GrowEnter.pl
- ↳ Nasiona Marihuany THC-THC.COM
- ↳ Jak Dodać Zdjęcie na Forum?
- Forum GrowEnter.com - Uprawa i Hodowla Konopi
- ↳ Outdoor
- ↳ Indoor
- ↳ Hydroponika
- ↳ Ogólnie
- ↳ Growboxy
- ↳ Ziemia
- ↳ Odmiany Marihuany
- ↳ Nawozy i Preparaty
- ↳ Choroby i Dolegliwości
- ↳ Warsztat
- ↳ Smoke Reports
- ↳ Grow Fotorelacje Upraw
- Forum GrowEnter.com - Artykuły o Marihuanie
- ↳ Newsy i Artykuły
- ↳ Badania i Technologie
- ↳ Przemysł Konopny
- ↳ Legalizacja Marihuany
- ↳ Cannabis za Granicą
- ↳ Medyczna Marihuana
- ↳ Różne Kannabinoidy
- ↳ Olej Konopny CBD i RSO
- ↳ Kuchnia z THC
- ↳ Kronika Kryminalna
- ↳ Prasa i Książki
- Forum GrowEnter.com - Multimedia
- ↳ Muzyka
- ↳ Imprezy i Koncerty
- ↳ Filmy
- ↳ Gry
- ↳ Programy
- ↳ Sprzęty
- Forum GrowEnter.com - Inne Tematy
- ↳ Konkursy i Open Seedy
- ↳ Inne Używki i Dragi
- ↳ Dopalacze
- ↳ Alkohol
- ↳ Inne Rośliny
- ↳ Hobby
- ↳ Prawo
- ↳ Ciekawostki
- ↳ Luźne Rozmowy
- ↳ Humor
- Forum GrowEnter.com - Sklepy Konopne
- ↳ Polecane Sklepy z Nasionami Marihuany
- ↳ THC-THC.COM
- ↳ SeedBay.pl
- ↳ Oszuści i Patologia Konopna
- Forum GrowEnter.com - Śmietnik
- ↳ Kosz
- ↳ Archiwum Marihuana