Polepszanie smaku
Polepszanie smaku
Wiele się mówi ,że smak zioła można polepszyć dodając naturalnych składników np.mięty itp. (nie mylić z chemikaliami !!) i jak to jest znacie pomysły z czym można zielsko zmieszać aby smak był lepszy ??
Re: polepszanie smaku
raczej curing + skurka z pomarańczy ,cytryny albo goździki praktycznie to wszystko możesz tam wrzucić byle nie przesadzić i smak zioła został smakiem i aromatem zioła a nie cytryny
Re: Polepszanie smaku
Ja preferuje dodawanie skórek pomarańczy fajny efekt, należy je dodać na około tydzień do suchego zioła i później wyciągnąć.
- rasta czolgista
- sieje pestki
- Posty: 57
- Rejestracja: 25 cze 2009, 20:45
Re: Polepszanie smaku
a skórki mają buc wususzone czy mga byc swiezo otarte??
Re: Polepszanie smaku
Ja stosuje takich prosto z pomarańcza kupuje, pomarańcza obieram go skórki daje do zioła (płaty nie roztarte) a pomarańcza zjadam
- rasta czolgista
- sieje pestki
- Posty: 57
- Rejestracja: 25 cze 2009, 20:45
Re: Polepszanie smaku
acha dzieki. tez tak zrobie
-
- sieje pestki
- Posty: 14
- Rejestracja: 25 cze 2009, 23:09
Re: Polepszanie smaku
Dorzuć Troche Majeranku To Polepszy napewno smak hehehheh
Re: Polepszanie smaku
majeranek ale żeś stary wymyślił !!! jeszcze moze pieprzu dodasz.
Re: Polepszanie smaku
moze lubi palic majeranek ahahhaa
Re: Polepszanie smaku
buhahaha xDD no i skórka od pomarańczy zawiera śladowe ilosci pescysydów co zapobiega pleśnieniu.
Re: Polepszanie smaku
m.in dlatego jak sie przechowuje palenie,trzeba wsadzic na troche do skorek,przez to ze wtedy palenie nie plesnieje.. i nie czepiaja sie tak drobnoustroje grzyby etc...
Re: Polepszanie smaku
pierwszy raz słyszę że przez to nie czepiają się ich grzyby ,może coś najwyżej opóznic....