Kucnia Włoska i środziemnomorska

Uprawa i hodowla roślin konopi, wszystko na temat marihuany.
Awatar użytkownika
rasta czolgista
sieje pestki
sieje pestki
Posty: 57
Rejestracja: 25 cze 2009, 20:45

Kucnia Włoska i środziemnomorska

Post autor: rasta czolgista »

Pizza:

Składniki: Przyprawy ziołowe (majeranek oregano bazylia) sporo :manifest: ,koncentrat pomidorowy, 2 szklanki mąki , drożdże ok 1/4 kostki, pół szklanki mleka, pół szklanki wody gazowanej , salami , bekon, (cienko pokrojone) ,ser ok 20 dag(najlepsza była by mozzarella pomieszana z jakims innym np gouda ) łyżka oleju (w tym wypadku najlepsza była by oliwa z oliwek)

Ciasto: Do głębokiej miski wlewamy mleko dodajemy drożdże , wode gazowaną, (można dodac szczypte cukru ciasto lepiej wyrośnie) i olej
gdy wymieszamy te składniki dodajemy stopniowo mąke powoli mieszając.
Kiedy ciasto będzie gęste wykładamy na stolnice i ugniatamy dodając mąki tak długo aż nie będzie przyklejać się do rąk.
kiedy mamy juz takie ciasto odstawiamy je do wyrośnięcia na czas dalszych prac.

sos: 2 łyżki koncentraru pomidorowego rozcieńczamy z pół szkl wody(zwykła kranówa albo przegotowana z czajnika) dodajemy po trochu wszystkich zół ( :manifest: też) i mieszamy . dla smaku można dodać toche soli i pieprzu.

ser zcieramy na grubych oczkach tarki , a salami i boczek kroimy na drobne plasterki (nie zawiele)

Gdy zrobiliśmy te wszystkie czynności mozemy powrócić do ciasta

ciasto po wyrośnięciu cieniutko(ok 0.5cm grubości a nawt mniej) rozwałkowywujemy na blasze na ktorej bedziemy piec naszą pizze (blaszke najlepiej posypać mąką wtedy sie nie przypali)

na cieście rozsmarowujemy część naszego sosu (tak abu pokryc prawie całą powierzchnię sosem) na rozsmarowany sos sypiemy starty ser na serze układamy salami i bekon (nie za gęsto bo bedzie niesmaczna)

Tak przygotowaną pizze wkładamy do rzgrzanego do ok 200*C piekarnika na środkową półkę i pieczemy około 15-25 minut. Rzyczę smacznego .



w razie jakiś kłopotów i tródności piszcie


Wbrew pozorom przepis ten został w 100% wymyślony i wykonany przezemnie






a tu macie fotke przed upieczeniem

/admin - cenzura, link do obrazka wygasł/


smacznego
ODPOWIEDZ