Strona 1 z 1

Polepszanie smaku

: 13 lip 2009, 18:56
autor: devilble
Wiele się mówi ,że smak zioła można polepszyć dodając naturalnych składników np.mięty itp. (nie mylić z chemikaliami !!) i jak to jest znacie pomysły z czym można zielsko zmieszać aby smak był lepszy ??

Re: polepszanie smaku

: 13 lip 2009, 18:58
autor: Legion
raczej curing + skurka z pomarańczy ,cytryny albo goździki praktycznie to wszystko możesz tam wrzucić byle nie przesadzić i smak zioła został smakiem i aromatem zioła a nie cytryny

Re: Polepszanie smaku

: 15 lip 2009, 13:07
autor: Holender
Ja preferuje dodawanie skórek pomarańczy fajny efekt, należy je dodać na około tydzień do suchego zioła i później wyciągnąć.

Re: Polepszanie smaku

: 17 lip 2009, 23:22
autor: rasta czolgista
a skórki mają buc wususzone czy mga byc swiezo otarte??

Re: Polepszanie smaku

: 19 lip 2009, 19:07
autor: Holender
Ja stosuje takich prosto z pomarańcza kupuje, pomarańcza obieram go skórki daje do zioła (płaty nie roztarte) a pomarańcza zjadam

Re: Polepszanie smaku

: 19 lip 2009, 19:09
autor: rasta czolgista
acha dzieki. tez tak zrobie

Re: Polepszanie smaku

: 03 wrz 2009, 16:57
autor: Maciek-THC
Dorzuć Troche Majeranku To Polepszy napewno smak hehehheh :palacz: :jara:

Re: Polepszanie smaku

: 03 wrz 2009, 17:10
autor: devilble
majeranek ale żeś stary wymyślił !!! jeszcze moze pieprzu dodasz.

Re: Polepszanie smaku

: 03 wrz 2009, 19:14
autor: GruBy
moze lubi palic majeranek ahahhaa

Re: Polepszanie smaku

: 03 wrz 2009, 20:16
autor: Rob
buhahaha xDD no i skórka od pomarańczy zawiera śladowe ilosci pescysydów co zapobiega pleśnieniu.

Re: Polepszanie smaku

: 03 wrz 2009, 21:41
autor: GruBy
m.in dlatego jak sie przechowuje palenie,trzeba wsadzic na troche do skorek,przez to ze wtedy palenie nie plesnieje.. i nie czepiaja sie tak drobnoustroje grzyby etc...

Re: Polepszanie smaku

: 07 wrz 2009, 13:14
autor: devilble
pierwszy raz słyszę że przez to nie czepiają się ich grzyby ,może coś najwyżej opóznic....