Błędy jakie popełniamy w gotowaniu z marihuaną
: 02 sie 2022, 12:50
Pamiętajmy wymienionych przykładów lepiej unikać podczas gotowania z marihuaną.
- Dodawanie zbyt dużej ilości suszu w stosunku do użytego tłuszczu.
- Zbyt drobne mielenie materiału.
- Pomijanie dekarboksylacji.
- Gotowanie i dekarboksylowanie w złych temperaturach.
- Przygotowywanie infuzji bez przykrycia.
- Pomijanie wody przy tradycyjnych metodach gotowania infuzji.
- Wyciskanie tłuszczu z infuzji „na chama”
- Dodawanie infuzji konopnej do posiłku bez sprawdzenia jej „mocy”.
- Nierównomierne rozprowadzenie infuzji w posiłku
- Liberalne porcjowanie.
- Wybór nieodpowiedniej odmiany
- Korzystanie z ekstraktów/koncentratów na początku gotowania z marihuaną
- Ograniczanie się do stereotypowych posiłków
- Dodawanie zbyt dużej ilości suszu w stosunku do użytego tłuszczu.
- Zbyt drobne mielenie materiału.
- Pomijanie dekarboksylacji.
- Gotowanie i dekarboksylowanie w złych temperaturach.
- Przygotowywanie infuzji bez przykrycia.
- Pomijanie wody przy tradycyjnych metodach gotowania infuzji.
- Wyciskanie tłuszczu z infuzji „na chama”
- Dodawanie infuzji konopnej do posiłku bez sprawdzenia jej „mocy”.
- Nierównomierne rozprowadzenie infuzji w posiłku
- Liberalne porcjowanie.
- Wybór nieodpowiedniej odmiany
- Korzystanie z ekstraktów/koncentratów na początku gotowania z marihuaną
- Ograniczanie się do stereotypowych posiłków