Tost z THC

Potrawy z marihuany, konopi, cannabis.
Grucha44
sieje pestki
sieje pestki
Posty: 3
Rejestracja: 02 sie 2022, 11:43

Tost z THC

Post autor: Grucha44 »

Składniki:

- 4 kromki domowego chleba tostowego
- Masła na konopne
- Majonez
- Kilkanaście plastrów bekonu
- Po 1 plastrze cheddara i ementalera
- 2 łyżki kapusty kiszonej
- 1/4 łyżeczki kminku
- 2-3 pieczarki pokrojone w plastry

Przygotowanie:

1 . Posmaruj każdą kromkę chleba tostowego cienką warstwą majonezu
2. Usmaż bekon na chrupiąco. Możesz to robić na suchej patelni dokładając odrobiną masła. Ważne w smażeniu
bekonu jest regularne przewracanie jego plastrów. To pozwoli nam usmażyć go równomiernie, bez elementów mniej lub bardziej chrupiących.
3. W rondelku podsmaż pieczarki na ok. 1-2 łyżeczkach masła. Dodaj kapustę kiszoną, kminek i przesmażaj całość na średnim ogniu przez kilka minut. Kapusta powinna być ciepła i przysmażona, a pieczarki jeszcze jędrne.
4. Z grilluj przez chwilę kromki chleba tostowego na suchej patelni tak by były tylko rumiane.
5. Rozsmaruj warstwę dobrowolnym sosem po dolnej kromce jednego tosta. Połóż na nim porcję bekonu i przykryj przesmażoną kiszoną kapustą z pieczarkami. Następnie ułóż po jednym plastrze z każdego sera na wierzchu.
6. Powtórz to samo z drugim tostem i włóż je do piekarnika z włączonym grillem na średniej temp. Trzymaj je tam, aż ser się stopi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnia z THC”