CHLEBEK BANANOWY
Składniki:
1/2 szklanki SHORTENING
2 jajka
1 łyżka soku cytrynowego
3 łyżki proszku do pieczenia
1 szklanlka cukru
1 szklanka rozgniecionych bananów(bez skórki)
2 szklanki mąki
1/2 szklanki siekanej trawy
1/2 łyżeczki soli
1 szklanka siekanych orzechów
Przygotowanie:
Zmieszaj shortening, cukier i jajka. Zmieszaj banany z sokiem cytrynowym i dodaj do pierwszej mieszaniny. Mąkę, sól i proszek do pieczenia połącz i zmieszaj wszystko razem. Piecz 1 i 1/4 godziny w 375 C
Chlebek bananowy
-
- sieje pestki
- Posty: 19
- Rejestracja: 06 sty 2012, 20:12
Chlebek bananowy
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 22:37 przez rileystavros, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Chlebek bananowy
Ciekawe jaki piec nastawisz na taką temperaturę... Chyba do hartowania.
-
- sieje pestki
- Posty: 19
- Rejestracja: 06 sty 2012, 20:12
Re: Chlebek bananowy
to O To miało być stopnie Celsjusza a piekarnik można na tyle ustawić.
Już poprawione.
Już poprawione.
Re: Chlebek bananowy
Widziałem kilka piekarników (pracuje w gastronomi) i nigdy nie widziałem takiego co by tyle wyciągnął.
Swojego czasu kumpel na praktykach miał piece do hartowania które wyciągały ponad 1000 (piekli w nich parówki). W takim może byś upiekł.
Swojego czasu kumpel na praktykach miał piece do hartowania które wyciągały ponad 1000 (piekli w nich parówki). W takim może byś upiekł.