zdjecia sa z dzisiaj tj 30.wrzesien dlugo zostalo do zbiorów? jak myslicie cos jescze dzialac przy niej? jak suszyc najlepiej ?prosze o wszelkie porady:)
Wszystkie tak mają , moja też tak miała i ściąłem ją w sobotę ;) Możesz ewentualnie to co nie doszło zostawić a resztę ściąć ;) Ale ja ściąłem wszystko i po sprawie ;)
ja mysle na strychu w domku jednorodzinnym temperatura jest tam okolo 10-16 stopni o tej porze roku dlugo ma schnać a potem co do słoików czy jaK? wytlumaczcie mi to czytalem ale nie wiem do konca jak to ma wygladac
Obcinasz łodygi z topami. Obcinasz wokół topów większe liście i nadmiar zielonego. Wieszasz za łodygi do góry nogami i suszysz. Powinno to być ciemne w miarę przewiewne miejsce. Suszysz ok 10-14 dni. Jak złamiesz bez problemu łodygę powinno być suche. Potem dobrze jest wrzucić do słoika i przez tydzień dwa przynajmniej raz dziennie otwierać na powiedzmy godzinkę. Jak na ściankach będzie zbierała się para to nawet częściej otwieraj.
Chciałem dodać Ze na niektórych topkach widać bylo meskie jajeczka to je usunelem czy tak ma byc Panowie? oberwalem ja z wiekszych lisci dodaje foto na zalaczonym foto nie widać męskich jajeczek ;/
hmm... Punky a może ocenisz mojego criticala ile mam go jeszcze trzymać ? Zdjęcia są z tamtej soboty... Bo ja uważam że trzeba ściąć jak się ma ponad 80% włosków rudawych... A ty jak sądzisz ?
taS pisze:hmm... Punky a może ocenisz mojego criticala ile mam go jeszcze trzymać ? Zdjęcia są z tamtej soboty... Bo ja uważam że trzeba ściąć jak się ma ponad 80% włosków rudawych... A ty jak sądzisz ?
Dodaj aktualne to spojrzę. Nie patrzy się na włoski tylko trichomy. To podstawa. Zależy o jaki haj nam chodzi, właściwości itp.
Wiecie gdzie byly te meskie nasionka na najmniejszych topkach na dole lodyg takie male jak paznokiec topeczki a tam jejeczka obok dlaczego tak? reszte topów oblepione zywica strasznie pachną :)
Nie napisałeś nigdzie skąd pestki. Jak z mało wiarygodnego źródła albo z palonka to mogła pokazać objawy hermienia. Ale jak było tylko na kilku małych topkach to nie masz się co przejmować. Zabezpiecz lepiej dobrze ten płot bo o przypał nietrudno.
Witam roslinki powiesiłem do góry nogami dalem wentylatorek od kompa i akumulator do szafy dół szafy wylozylem gazetami i wysypalem ryz temperatura jest w granicach 17-20 stopni a wilgotnosc 57-60 czy wszystko jest prawidłowe?
Dobra wiadomość, martwiłem się, że pod polskim niebem można uzyskać
tylko materiał o zapachu płaczącej wierzby z Żelazowej Woli ("no tak!
ale to jest naturka a nie dilerski chemik, dlatego I LOVE SMOKE EVERYDAY