Pizza z marihuaną
: 07 mar 2011, 4:17
Tak wiec potrzebujemy:
-pizze
-ser żółty (musi być tłusty bo THC łączy się z tłuszczem)
-susz roślinny (według potrzeb od 2 do 5 gram)
Pierwsze co musimy zrobic to skołować pizzę, można kupić w sklepie mrożoną, można przygotować samemu, można też iść do pizzeri i zamówić "pizzę bez pieczenia" (czasem możliwe), ewentualnie jak mamy znajomego w pizzeri to dajemy mu susz i on zapewne juz będzie wiedział co robić ;]
Jak już mamy pizze to równomiernie posypujemy suszem i "przykrywamy" warstwą sera. Pieczemy na około 300*C (chyba się tyle nie da ale jak ktoś chce nawet można 200) aż ser się ładnie rozpuści. Wyciągamy i gotowe, życzę smacznego.
WSKAZOWKI
-w przypadku mrożonej pizzy należy ja najpierw rozmrozić, ewentualnie podpiec w piekarniku, wyjąć, posypać suszem oraz serem i wstawić z powrotem
-sera nie może być za mało, ale nie może go też być za dużo (ma przykryć susz, ale nie ma spływać z pizzy)
-jak ktoś lubi z podwójnym serem to daje warstwę na pizzę, posypuje suszem i daje drugaą warstwę
-jako ser polecam cheddar, jest w miare dobry, łatwo dostępny i zawiera aż 25% tłuszczu
-pizze
-ser żółty (musi być tłusty bo THC łączy się z tłuszczem)
-susz roślinny (według potrzeb od 2 do 5 gram)
Pierwsze co musimy zrobic to skołować pizzę, można kupić w sklepie mrożoną, można przygotować samemu, można też iść do pizzeri i zamówić "pizzę bez pieczenia" (czasem możliwe), ewentualnie jak mamy znajomego w pizzeri to dajemy mu susz i on zapewne juz będzie wiedział co robić ;]
Jak już mamy pizze to równomiernie posypujemy suszem i "przykrywamy" warstwą sera. Pieczemy na około 300*C (chyba się tyle nie da ale jak ktoś chce nawet można 200) aż ser się ładnie rozpuści. Wyciągamy i gotowe, życzę smacznego.
WSKAZOWKI
-w przypadku mrożonej pizzy należy ja najpierw rozmrozić, ewentualnie podpiec w piekarniku, wyjąć, posypać suszem oraz serem i wstawić z powrotem
-sera nie może być za mało, ale nie może go też być za dużo (ma przykryć susz, ale nie ma spływać z pizzy)
-jak ktoś lubi z podwójnym serem to daje warstwę na pizzę, posypuje suszem i daje drugaą warstwę
-jako ser polecam cheddar, jest w miare dobry, łatwo dostępny i zawiera aż 25% tłuszczu