Kotlety mielone
: 14 mar 2011, 19:53
Krokiety mielone
- 400g mielonego.
- 1/4 filiżanki posiekanej cebuli.
- 1 puszka kremu z grzybów (grzybowej zupy).
- 1/4 filiżanki bulki tartej.
- 3 łyżki stołowe trawy.
- 3 łyżki stołowe przyprawy (dowolnej - według gustu).
Zmieszaj wszystko i uformuj w krokieciki. Smaż na patelni do uzyskania brązowego koloru. W garnku rozrób zupę wraz z 1/2 puszki wody, wrzuć pulpety, przykryj pokrywka i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Porcja na 4 osoby.
- 400g mielonego.
- 1/4 filiżanki posiekanej cebuli.
- 1 puszka kremu z grzybów (grzybowej zupy).
- 1/4 filiżanki bulki tartej.
- 3 łyżki stołowe trawy.
- 3 łyżki stołowe przyprawy (dowolnej - według gustu).
Zmieszaj wszystko i uformuj w krokieciki. Smaż na patelni do uzyskania brązowego koloru. W garnku rozrób zupę wraz z 1/2 puszki wody, wrzuć pulpety, przykryj pokrywka i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Porcja na 4 osoby.