Cukier waniliowy
4białka jaj
Śmietana 30%-preferuje tutaj łaciatą 200 ml
Dobrze zmielone suche topki
Przygotowanie:
1.topki ,śmietanę , cukier waniliowy gotować na małym ogniu przez 15 min ciągle mieszając [nic nie może się przypalić]
2.Pod koniec gotowania wbić 4 białka i roztrzepać w gotującym się wywarze aż się zetną
3.Skonsumować
Osobiście nie prubowałem z ziołem
ale sam przepis na budyń jest jak najbardziej OK....wychodzi przepyszny.
Więc pomyślałem sobie że można go jeszcze bardziej urozmaicić i zdziałać to co przedstawiłem...
Zioła wedle uznań myślę z tego względu że każdy jest inny ale myślę też że najlepiej byłoby to ok 0,5 g suchutkiego podkreślam roztartego towarku w topkach.[wcześniej położyć gdzieś na słońcu-musi doschnąć]
Zawsze można dopalić ale taka ilość wydaje mi się jak najbardziej wystarczająca .
Gdyby ktoś z Was prubował to fajnie by było gdyby ktośkomentował temat bardziej rzeczowo