a więc, jest to mój pomysł, gdy zaczynam podlewać Big Bud'em, związuję rośliny w ten sposób. Big Bud powoduje, że kwiaty zaczynają dojrzewać trochę później, rosną dłużej przez to jest ich więcej. wykorzystuję tą technikę ponieważ wiem że, nawet te łodygi co są niżej i kwiaty z dolnych partii rośliny, spuchną, nie są zasłaniane przez liście, przez roślinę. układam je w taki sposób przy ściance box'u aby, jedna nie zasłaniała drugiej tylko aby były jedna gałąź obok drugiej gałęzi, od początku miałem taki zamysł, więc tak zrobiłem aby uzyskać wystarczającą ilość gałęzi. praktycznie "przypomina" to outdoora, każdy kwiat dostaje ilość światła. masz
moren66 rację z tym wyciąganiem, i zrobię tak jak mówisz, z tym że, nie opuszczę lampy ale dokupię energooszczędną i ułożę ją we wnętrzu mniej więcej na wysokości najniższego kwiatu? lub gdzieś pośrodku. poprostu słucham co roślina chce mi powiedzieć, chcę jej dać najlepsze warunki do życia aby później była smaczna i paliło się ze smakiem i bez bólu głowy bo roślina jednak pamięta i poznaje. pozdro
![[lolek] [lolek]](./images/smilies/lolek.gif)