Nowoczesne i ekologiczne trendy w uprawie marihuany

Różne newsy i wiadomości, artykuły konopne o marihuanie.
Ziemowid
sieje pestki
sieje pestki

Nowoczesne i ekologiczne trendy w uprawie marihuany

Post autor: Ziemowid »

Cześć wszystkim!
Ostatnio zauważyłem, że wśród hodowców rośnie zainteresowanie nowoczesnymi i ekologicznymi metodami uprawy. Coraz więcej osób eksperymentuje z podłożami, nawozami organicznymi, hydroponiką i aeroponiką. Dzięki temu plony są zdrowsze, bardziej aromatyczne i przyjazne dla środowiska.
Co myślicie o takich metodach? Ktoś z Was już stosuje hydroponikę albo naturalne nawozy?
Awatar użytkownika
Bebite
sieje pestki
sieje pestki

Re: Nowoczesne i ekologiczne trendy w uprawie marihuany

Post autor: Bebite »

Ja przerzuciłem się na włókno kokosowe z perlite’em i biohumusem. ? Duża różnica w drenażu i zdrowiu roślin w porównaniu do zwykłej ziemi z marketu. Nawozy organiczne też robią robotę – zero „przepalonych” sadzonek.
Awatar użytkownika
Inperata
sieje pestki
sieje pestki

Post autor: Inperata »

U mnie hydroponika totalnie zmieniła wydajność. Rośliny rosną szybciej, wszystko pod kontrolą: pH, EC, temperatura. LEDy + automatyczne zraszanie korzeni i mam prawie zero strat. Ekologia? Też spoko – mniejsze zużycie wody i brak chemii w podłożu.
ZofiaF
sieje pestki
sieje pestki

Post autor: ZofiaF »

Ja stawiam na pełną naturalność. Kompost, nawozy organiczne, naturalne środki ochrony roślin. Może plony są trochę mniejsze, ale smak i aromat nieporównywalny. Poza tym fajnie wiedzieć, że nie szkodzimy środowisku ?
Kropka
sieje pestki
sieje pestki

Post autor: Kropka »

Ja lubię połączyć wszystko: kontrola parametrów w systemie zamkniętym + ekologiczne podłoża + LEDy. Plony świetne, rośliny zdrowe, a do tego można eksperymentować z różnymi odmianami i technikami. Czuję, że przyszłość upraw to właśnie takie hybrydowe podejście.
ODPOWIEDZ