ICBC Berlin 2026 – warto jechać? Moje wrażenia i info

Wszystko o koncertach, imprezach które były lub się odbędą.
Awatar użytkownika
Kolmano
sieje pestki
sieje pestki

ICBC Berlin 2026 – warto jechać? Moje wrażenia i info

Post autor: Kolmano »

Hej wszystkim!

Chciałem podzielić się kilkoma informacjami o ICBC Berlin 2026, które odbędzie się w dniach 13–15 kwietnia, bo widzę, że sporo osób zastanawia się, czy warto się tam wybrać. To jedna z największych konferencji B2B branży konopnej w Europie, więc może komuś przyda się krótki opis.

ICBC, czyli International Cannabis Business Conference, to globalna seria eventów stricte biznesowych. Berlin jest ich flagową edycją – największą i najbardziej prestiżową. W 2026 spodziewają się ponad pięciu tysięcy uczestników z 80 krajów oraz czterystu wystawców. Naprawdę sporo osób z całego świata.

Jeżeli działasz w branży konopnej – CBD, nasiona, uprawa, medyczna marihuana, technologie, dystrybucja, startupy – albo dopiero planujesz wejść na rynek, to wydarzenie jest dla Ciebie. Spotkasz tam grow-shopy, producentów sprzętu, kliniki, dystrybutorów i inwestorów.

W 2026 organizatorzy przygotowali kilka nowości. Pojawi się strefa Grow/Cultivation Pavilion z nowoczesnym sprzętem i technologiami uprawowymi, centralne miejsce do networkingu, czyli ICBC Network Atrium, które ma być większe i bardziej dynamiczne, VIP Reception dzień przed wydarzeniem oraz interaktywne atrakcje typu „treasure hunt”. Niektóre grupy, jak grow-shopy czy apteki, będą mogły liczyć na darmowe wejściówki.

Całość odbędzie się w Estrel Berlin Hotel – ogromnym kompleksie, gdzie wszystko jest w jednym miejscu. Jeśli ktoś planuje przyjazd, warto wcześniej zarezerwować nocleg, bo ceny szybko rosną.

Moim zdaniem ICBC Berlin warto odwiedzić, jeśli masz firmę lub chcesz wejść na rynek konopny, chcesz poznać potencjalnych partnerów i dystrybutorów, interesuje Cię temat regulacji w UE i zależy Ci na kontakcie z ludźmi z branży. Jeśli szukasz bardziej festiwalowej atmosfery dla konsumentów, lepiej sprawdzi się Spannabis. ICBC to przede wszystkim biznes.

Ktoś z Was był w poprzednich latach i może podzielić się doświadczeniami? A może ktoś planuje wyjazd w 2026? Chętnie poczytam, z jakiego segmentu branży będziecie reprezentowani!
Awatar użytkownika
Grucha44
sieje pestki
sieje pestki

Re: ICBC Berlin 2026 – warto jechać? Moje wrażenia i info

Post autor: Grucha44 »

Brzmi ciekawie! Byłem na ICBC w 2024 i networking był naprawdę mega. Ta nowa strefa Grow/Cultivation Pavilion zapowiada się świetnie, chyba muszę się wybrać w 2026.
Awatar użytkownika
Bebite
sieje pestki
sieje pestki

Re: ICBC Berlin 2026 – warto jechać? Moje wrażenia i info

Post autor: Bebite »

Dzięki za info! Ja głównie interesuję się częścią medyczną, więc konferencje i panele będą dla mnie najważniejsze. W 2024 było sporo prelekcji o regulacjach i nowych terapiach – mam nadzieję, że w 2026 będzie podobnie.
ODPOWIEDZ