CHLEBEK BANANOWY 
 Składniki: 
 1/2 szklanki SHORTENING 
 2 jajka 
 1 łyżka soku cytrynowego 
 3 łyżki proszku do pieczenia 
 1 szklanlka cukru 
 1 szklanka rozgniecionych bananów(bez skórki) 
 2 szklanki mąki 
 1/2 szklanki siekanej trawy 
 1/2 łyżeczki soli 
 1 szklanka siekanych orzechów 
 Przygotowanie: 
 Zmieszaj shortening, cukier i jajka. Zmieszaj banany z sokiem cytrynowym i dodaj do pierwszej mieszaniny. Mąkę, sól i proszek do pieczenia połącz i zmieszaj wszystko razem. Piecz 1 i 1/4 godziny w 375 C
			
			
													Chlebek bananowy
- 
				rileystavros
- sieje pestki 
- Posty: 19
- Rejestracja: 06 sty 2012, 20:12
Chlebek bananowy
					Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 22:37 przez rileystavros, łącznie zmieniany 1 raz.
									
			
						
										
						Re: Chlebek bananowy
Ciekawe jaki piec nastawisz na taką temperaturę... Chyba do hartowania.
			
			
									
						
										
						- 
				rileystavros
- sieje pestki 
- Posty: 19
- Rejestracja: 06 sty 2012, 20:12
Re: Chlebek bananowy
to O To miało być stopnie Celsjusza a piekarnik można na tyle ustawić.
Już poprawione.
			
			
									
						
										
						Już poprawione.
Re: Chlebek bananowy
Widziałem kilka piekarników (pracuje w gastronomi) i nigdy nie widziałem takiego co by tyle wyciągnął.
Swojego czasu kumpel na praktykach miał piece do hartowania które wyciągały ponad 1000 (piekli w nich parówki). W takim może byś upiekł.
			
			
									
						
										
						Swojego czasu kumpel na praktykach miał piece do hartowania które wyciągały ponad 1000 (piekli w nich parówki). W takim może byś upiekł.

 
   
   
  
